Ris og Ros

Gode og dårlige opplevelser med Burstner


Her kan medlemmer få legge ut sine erfaringer med Burstner bobil og eller vogn. Vi tar imot både gode og dårlige, ingen ting blir sensurert så tenk over hva dere sender inn.

Innlegg sendes : post@burstnerklubben.no
Ris og ros


Ris 1


Nybilgaranti – kan vi stole på det?


Hva hjelper det med flotte garantier presentert i reklamen for nye bobiler /caravaner når forhandler ikke bryr seg om å ta tak i saken ved gitt tilfelle.

Egen opplevelse:

Teknisk feil ved vår Bürstner Nexxo Moonlight ble oppdaget i mai 2017. Feilen ble registrert på vår ferie i Trøndelag og dokumentert av autorisert Bürstnerverksted der.

Garantitiden ennå ikke utløpt. Forhandleren hvor vår bobil ble innkjøpt tar seg ikke bryet med å behandle den reelle saken ved henvendelse som umiddelbart ble rapportert. Heller ikke etter x- antall purringer til tross siden 1. henvendelse. Svaret hver gang: “ vi har ikke tid.”. Siste henvendelse ikke besvart overhode.

Feilen ligger selvfølgelig hos Bürstner da det er en teknisk feil, men det er selger som skal ta tak i saken videre.

For oss oppleves det som nedlatende kundebehandling. Firmaet anses nå for oss som useriøst og vil fra min side ikke bli benyttet ved senere bobilkjøp og anbefales heller ikke videre for eventuelle bobil /caravankjøpere.

Konsekvensen:

Forhandleren som holder til her nord får ved slik kundebehandling et dårlig renommé. Indirekte vil det dessverre gå ut over Bürstner som merke da andre forhandlere (med andre merker ) vil bli foretrukket.

Garantierklæringen ved nykjøp er dermed for oss blitt null verdt.

Er Bürstner tjent med useriøse forhandlere? Noe for importøren å ta tak i vil jeg håpe.

 

Ris 2


Fiats håndbok


På vår Europatur med bobil ble det behov for verkstedbesøk under vårt opphold i Frankrike. Aircondition virket ikke da behovet oppsto. ( 36° C ). I henhold til Fiats håndbok skulle det være flust med verksteder både i Frankrike og Spania hvor vår ferietur gikk. Men til vår forbauselse stemte ingen av de oppgitte adressene i disse områdene. Ved forespørsel på de oppsøkte adressene var beskjeden den samme at det aldri hadde vært Fiat verksted der.

I håndboka er der også oppgitt et telefonnummer hvor en kan ringe ved verkstedbehov. 24 timer i døgnet, hele uka , hele året står det. Vel prøvde hva håndboka så flott fortalte. Ble imidlertid bedt om å ringe et annet nummer. Dette nummeret var derimot ikke betjent 24 timer 7 dager i uka. Ved endelig kontakt på en hverdag ble vi anmodet om å ringe det første nummeret vi hadde ringt. Men der ble vi automatisk satt tilbake til det andre. Det hele ble bare en automatisk frem og tilbake henvisning. Ingen hjelp å få. Først da vi kom til Italia på vår tur, fant vi et verksted som stemte med oppgitt adresse og vårt problem ble løst.

Derfor ikke stol på “skrytesidene “ i Fiats håndbok om verksteder og hjelp døgnet rundt i Europa. Er klar over at norsk importør av Fiat ikke kan holde fabrikkens håndbøker ajour til enhver tid, men et lite innstikk i håndboken om at skrytesidene ikke nødvendigvis stemmer / ajour, hadde vært på sin plass.

 

Medlem nr: 1092

 

ROS


Til Statens Vegvesen


Toalett tømming oppleves ofte for oss som ferdes etter veiene i Norge som et stort problem. Dvs mangelen for mulighet til det.

Men situasjonen bedres. Ting tar bare tid. På vår ferd sommeren 2016 oppdaget vi et nyåpnet serviceanlegg for sådant langs E 6 på Dovrefjell. Var så nyåpnet at infoskilting om det ikke var kommet opp. Et kjempeflott tiltak av Statens Vegvesen.

Likeså et flott anlegg ved den nye rasteplassen på fylkesvei 889 ut til Havøysund i Finnmark.

Er sikkert flere steder i landet. Men ennå få av tilsvarende standard. Forhåpentlig vil det følge på med flere i tiden fremover.

Medl. nr 109